Este timpul să ne întoarcem la Ford? Iată cum să o răscumpărați

Știrile recente au fost dezordonate. Ford Motor (F) a vândut vineri 7 milioane de acțiuni suplimentare ale startup-ului de vehicule electrice Rivian Automotive (RIVN) pentru aproximativ 188 de milioane de dolari. Ford a vândut 8 milioane de acțiuni ale RIVN la începutul săptămânii după expirarea perioadei de blocare pentru IPO a companiei respective. Cititorii își vor aminti că Rivian a devenit publică în noiembrie anul trecut la un preț IPO de 78 USD și a trecut la tranzacționare peste 179 USD per acțiune în câteva zile. Prețul mediu al acestei cele mai recente vânzări, conform documentului de reglementare, a fost de 26,88 USD. Încă se crede că Ford deține 87 de milioane de acțiuni Rivian.

În plus, vineri, analistul Wells Fargo Colin Langan a retrogradat General Motors (GM) și Ford Motor, în timp ce și-a redus semnificativ prețul țintă pentru ambele nume. Langan consideră costurile în creștere, precum și reglementările SUA privind economia de combustibil, ca un vânt în contra pentru ambele companii. Prețul țintă al lui Langan pentru Ford este acum de 12 USD, în scădere față de 25 USD anterior. Investitorii care caută consolare pot indica ratingul relativ scăzut al lui Langan la TipRanks în comparație cu colegii săi. Tip Ranks i-a dat lui Langan puțin peste o stea (din cinci) și îl plasează pe locul 5.726 din 7.883 de analiști evaluați de serviciu.

Câștiguri și sfaturi

Ford a publicat rezultatele financiare ale companiei din primul trimestru pe 27 aprilie. Firma a pus un EPS ajustat de 0,38 USD pentru a înregistra venituri de 34,5 miliarde USD. Imprimarea veniturilor ajustate a depășit Wall Street cu un ban, în timp ce veniturile (-4,7% a/a) au aterizat tocmai pe consens. Pe baza GAAP, aceste venituri au furnizat o pierdere netă de 3,1 miliarde USD pentru o pierdere EPS GAAP de 0,78 USD. Fluxul de numerar operațional a fost de -1,1 miliarde de dolari, lipsind cu mult estimările de +2,8 miliarde de dolari. Fluxul de numerar liber ajustat a atins la -600 de milioane de dolari, ratând și cei +744 de milioane de dolari pe care Wall Street i-a căutat.

Cu toate acestea, și acesta este unul important, totuși… Firma a spus la acea vreme că a continuat să se aștepte la un EBIT ajustat pentru întregul an 2022 de la 11,5 miliarde USD la 12,5 miliarde USD, care ar fi în creștere cu 15% până la 25% din 2021. firma a reiterat, de asemenea, îndrumări pentru întregul an pentru fluxul de numerar liber ajustat de 5,5 miliarde USD până la 6,5 ​​miliarde USD. De asemenea, trebuie remarcat faptul că cartierul sărac al Ford a fost „condus” de aproximativ 53.000 de vehicule care erau substanțial complete, cu excepția cipurilor semiconductoare necesare pentru livrarea acestor vehicule.

Bilanț

Ford a încheiat primul trimestru cu numerar net de 28,6 miliarde de dolari. Activele curente s-au ridicat la 106,1 miliarde USD, inclusiv stocuri în valoare de 14,6 miliarde USD. Datoriile curente totalizau 90,4 miliarde USD la acel moment, inclusiv 2,6 miliarde USD din datorii pe termen lung etichetate ca fiind curente. Asta a lăsat Ford Motor cu un raport actual de 1,17, ceea ce este bun pentru o mare industrie ca aceasta. Raportul rapid al companiei este de doar 1,01, dar pentru a fi corect, aceasta este o notă de trecere, deși abia dacă, în cartea mea.

Activele totale se ridică la 253 de miliarde de dolari. Aceasta nu include nicio intrare pentru „fondul comercial” sau „alte imobilizări necorporale”. Aceasta înseamnă că toate activele Ford sunt fie fizice, fie cel puțin cuantificabile. Ne place asta. Datoriile totale minus capitalurile proprii sunt de 207,9 miliarde USD, inclusiv 88,4 miliarde USD din datorie pe termen lung. Este o groază și mă împiedică să susțin cu entuziasm această evaluare. Acestea fiind spuse, valoarea contabilă tangibilă se ridică la 11,19 USD pe acțiune, nu prea mult sub ultima vânzări de vineri de 13,50 USD. Este izbitor.

Mințile mele

Ford Motor rămâne blocat într-o tendință descendentă, în ciuda mitingului de vineri.

Cititorii vor observa că (uitați să reveniți la maximele din ianuarie) doar pentru a retrage 38,2% din vânzările din ianuarie până joia trecută, aceste acțiuni ar trebui să-și depășească EMA de 21 de zile (14,22 USD), SMA de 50 de zile (15,42 USD) și SMA de 200 de zile (16,76 USD). Este mult lemn de tocat.

Pe de altă parte, acțiunile se tranzacționează cu câștiguri forward de șapte ori, tranzacționându-se la 1,2 ori lira corporală, cu un randament de 2,22%. Aceste măsuri, lăsând la o parte datoria și creșterea cheltuielilor, fac compania să pară ieftină.

Apoi este CEO-ul energic și entuziast care a schimbat cultura pierderii companiei în ceva mai pozitiv. Jim Farley a fost cel care a condus liderul companiei în dezvoltarea de vehicule electrice, concentrându-se pe replicarea vehiculelor pe care oamenii de zi cu zi le place deja să le conducă, cum ar fi mașinile sport și camionete. Totul, fără a uita să punem la dispoziția publicului vehicule de tip cu forță de muncă intensivă.

Concluzie

Îmi place foarte, foarte mult Farley. Chiar, chiar nu-mi place cu ce se confruntă Ford Motor și toți producătorii de automobile (toți producătorii) în viitorul apropiat sau apropiat. Nu cred că am nevoie de o companie de mașini în cartea mea acum. Voi continua să tranzacționez Tesla (TSLA), dar nu am deținut o poziție în acel stoc de mai mult de o zi sau două în săptămâni. Acestea fiind spuse, cred că propunerea risc/recompensă începe să zâmbească favorabil Ford. Este timpul să ne scufundăm înapoi? Pentru mine, răspunsul nu este încă.

Acestea fiind spuse, un investitor cu aversiune la risc ar putea accepta cererile de 13,50 USD de 1 iulie pentru aproximativ 0,74 USD și ar putea plăti cea mai mare parte din ei scriind (vând) ofertele de 12,50 USD de 1 iulie pentru aproximativ 0,60 USD. Stocul merge spre nord? Comerciantul ar putea sări la 13,50 USD la începutul lunii iulie. Pretul? Comerciantul va fi expus unui potențial risc de stoc la 12,50 USD în acest moment. Aceasta este o reducere de 7,4% de la închiderea de vineri.

(Ford este o miză în Alerte de acțiuni ale clubului membru PLUS. Doriți să fiți avertizat înainte ca AAP să cumpere sau să vândă F? Află mai multe acum.)

Primiți o alertă prin e-mail de fiecare dată când scriu un articol pentru bani reali. Faceți clic pe „+Urmăriți” lângă semnătura mea pentru acest articol.

.

Add Comment