CAGLIARI KO, SAMPDORIA CU EXCEPT. MOVUL PENTRU A ATACA, AȘA. TORREIRA BACK, JOCUL VIITORULUI. FLORENCE ÎMBRĂȚĂȘTEȘTE MITUL ANULUI 82. VICAR SE ÎNCHIDE ÎN PORTA

Venezia este retrogradată sâmbătă, ieri Genoa, în timp ce pierderea lui Cagliari în fața lui Inter a zdrobit speranțele unei salvari. Duelul este acum doar cu Salernitana. Pe de altă parte, adversarul Fiorentinei cu înfrângerea sardinilor a fost salvat aritmetic. Sampdoria respira adânc, dar asta nu înseamnă că pentru Viola va fi un obstacol ușor de depășit.


Fiorentina, indiferent de orice, astazi la 18.30 va ataca Sampdoria pentru ca pana la urma e in firea lui. Fără calcule, doar câștigă. Gând fix, cui care lovește. A fost cea mai bună victorie a italianului, inoculând această mentalitate în mintea violei, de parcă ar fi fost un vaccin pentru combaterea virusului decadenței din anii precedenți. Fiorentina stie doar sa joace pentru a castiga. Este aceasta o limită? Hai sa vorbim despre…


La viteza maximă, în căutarea a 6 puncte, o figură capabilă să ofere Fiorentinei orizonturi minunate. Europa grea. Dar, între timp, conferința ar fi deja bună. Dacă vor câștiga în seara asta, ar fi matematică.


Torreira se va întoarce, un regizor care a lipsit, chiar dacă Amrabat ne-a scos pălăria pentru spectacolele de la San Siro și împotriva controversatului Mourinho.


Italianul a fost foarte clar cu privire la importanța lui Torreira în tabla mov: “Lucas este un jucător cu o calitate exagerată și s-a dovedit a fi un bombardier. Nu există nicio îndoială ce poate oferi acestei echipe în viitor și care este valoarea lui.“. Asa de să nu glumim, să răscumpărăm și să plecăm. Uruguayan pentru acest antrenament este esențial. Joc de violet prezent și viitor.


O va face și la Marassi, cu toate greutățile cazului, să fim clari: pentru că Sampdoria poate face pe oricine să danseze în aceeași zi. Este o altă echipă care știe să joace fotbal, fotbal bun când ai chef.


16 mai nu este o zi frumoasă în istoria Fiorentinei, să spunem nefericităsau. Dacă norocul ar avea vreo legătură cu rușinea de a oficia greșelile…


Primul 16 mai a fost în 82: Fiorentina la Cagliari pentru a juca pentru tricolor. Un gol al lui Graziani a fost anulat pentru un fault de către Bertoni, cel care, din cauza obiceiurilor psihice, nici nu știa cum să facă asta… A suferit mult, ăla.


Și mai rău în Catanzaro. O pedeapsă a fost refuzată calabrezilor care și astăzi plâng răzbunare, pe lângă că o vor striga mereu. Cot de Brio, plută aspră cu maniere puternice (distanță siderale de la construcție de jos…) tăiată în fața lui Borghi, firesc în suprafața lui Juventus. Borghi, atacantul centru al lui Castiglione della Pescaia – un frumos oraș toscan în care a trăit întotdeauna, conduce o mică fermă – a căzut la pământ neîncrezător. Și-a riscat septul nazal… Nu era Var, arbitrul Pieri a zburat… În timp ce Mattei la Cagliari pescuia, nimeni nu știe unde și cum, vina lui Bertoni… Decizii mortale pentru campionatul violet.


Juventus a înscris la câteva minute de la finalul unui penalty, transformat de Brady, deja sigur de adio, decretat pentru o minge din mână pe linia de poartă a lui Celestini. Nu prea multe de spus despre această pedeapsă, dar nu despre orice altceva. Într-adevăr, au trecut 40 de ani și rușinea este aceeași, o amintire foarte proastă tatuată pe pielea fanilor mov.


A doua 16 mai a fost finala manșă a Cupei UEFA la Avellino în 1990, Juventus din nou ca adversar – Viola a avut Comunale descalificată și a fost trimisă să joace în Partenio, cetatea lui Juventus -. Pe 2 mai, în prima manșă de la Torino, Emilio Soriano Aladren, un spaniol din Zaragoza, a făcut mare zgomot, arbitrând într-o singură direcție, spre Juventus, desigur. Tensiuni între jucătorii de la Fiorentina și Juventus, între Pin și Casiraghi și mulți alții. A fost Baggio la Fiorentina, poate deja confuz în ciuda lui de transferul iminent la Juventus.


Două săptămâni mai târziu a avut loc jocul Avellino, dar acum jocurile s-au făcut deja la Torino cu scorul de 3-1. O altă nedreptate a fost trimiterea Fiorentinei să joace pe teritoriul istoric al Juventus.


Și am ajuns la un alt 16 mai, la Samp-Fiorentina, sperând că și Viola di Italiano poate inversa acest scenariu.


În seara asta la Puccini din Florențadatorită unei idei extraordinare a lui Lady Radio, născută dintr-o contribuție a lui Giacomo Guerrini și Alberto Polverosi, însoțită de Corriere dello Sport și căsătorită total de Rtv38 (în direct de la 21:00), vei gasi minunata Fiorentina 81/82. Aproape toți vor fi acolo, manageri și lideri ai clubului, antrenorul De Sisti până la căpitanul Antognoni, via Daniel Bertoni care a aterizat sâmbătă din Argentina. O grupă închegată în ciuda faptului că au trecut 4 decenii, o echipă de fier care a înscris 45 de puncte în 30 de jocuri – pierzând doar două (la Cesena și Roma cu giallorossi) – dar nu au fost de ajuns pentru a câștiga al treilea campionat. Această echipă, la câteva săptămâni după acest 16 mai nefavorabil, i-a oferit lui Bearzot 5 campioni mondiali (Antognoni, Galli, Graziani, Massaro și Vierchowod), mărturisind soliditatea tehnică cristalină. Cea mai bună Fiorentina după cea a lui Scudetto 69, nu se discută.


Va fi o sărbătoare, „Mulțumesc Campioni”, pentru că moral Florența va fi întotdeauna al treilea Scudetto. Celebrul teatru florentin a fost vândut de zile întregi și acesta este un alt semn puternic al sentimentului de apartenență. Profiturile vor fi donate unor organizații de caritate.


Penultimul antrenament al anului pentru italian, ca de obicei ne vom baza pe ghicitoare pentru a o ghici. Odriozola s-a întors, dar poate că nu va începe. Terracciano, apoi Venuti, Milenkovic, Igor și Biraghi. La mijloc Torreira cu Bonaventura și Duncan (Amrabat descalificat). Atacantul Gonzalez, Cabral și eventual fostul Sampdoria Saponara.


Peste o săptămână vom vorbi doar despre piața de transferuri, dar directorii mov lucrează de ceva vreme. Ultima indiscreție privește Guglielmo Vicario, sub Empoli, dar deținut de Cagliari. Pentru el stabilește o răscumpărare la 10 milioane pe care clubul Corsi nu o va exercita. Zvonurile spun că Fiorentina ar fi foarte aproape. Dragowski va pleca și atunci vom înțelege care va fi soarta lui Terracciano. Dar este important că Fiorentina este deja activă în construirea echipei de mâine.

Add Comment